De tovenaar - Clement Roorda

De tovenaar is het verhaal van Bodo, een boerenzoon, gelukkig tot het noodlot hem treft. Zijn bruid wordt vermoord door Naïr, zijn toekomst stort in. Hij gaat zwerven en komt uiteindelijk onder de hoede van Erduban. Erduban, één van de legendarische tovenaars. Tovenaars die onder en boven de wet staan, de boodschappers van de goden, maar menselijk als ieder ander. Met hem raakt Bodo betrokken bij het verzet tegen Naïr en wordt hij uitgezonden om bondgenoten te vinden. Verraden door en gescheiden van Erduban slaagt Bodo daarin. Ten koste van vele offers overwint Bodo het kwaad. Maar wat is kwaad en wat is goed? Uiteindelijk vindt Bodo een antwoord op die vraag.
Door het verhaal verweven is de liefdesgeschiedenis van Bodo en Marinde, prinses van de Ustahshi, tragisch en hoopgevend tegelijkertijd.

De tovenaar hoort tot het genre ‘fantasy’ maar dan de ‘unplugged’ variant. In De tovenaar wordt niet getoverd, er zijn geen feeën, draken, vliegende bezemstelen of anderszins, dit in de volle overtuiging dat het gewone leven, zonder dat, al magisch genoeg is.
Eigenlijk komen er helemaal geen tovenaars in voor!

De tovenaar is rechtstreeks bij de auteur te bestellen via http://www.de-tovenaar.nl.